mandag 11. mai 2009

MandagsTema – ANSVAR

Ukens Tema er “Ansvar”. blomster herlig

Jeg har valgt å ta for meg hvordan det er å være forelder. Det er noe av det tyngste og største ansvaret jeg har opplevd så langt i mitt liv. Først det ansvaret det var å gå gravid. Ta hensyn til en liten baby og dets behov. Så var det å føde barnet. Plutselig var man “mamma”, og hadde en liten krabat som var helt hjelpeløs og 100% avhengig av mamma`n sin. Overgangen var stor, men du verden for et herlig ansvar:) Soving, mat , våkentid, se tulla vår utvikle seg. Sørge for klær og det rett utstyret til henne, se hennes første krabbetak, så hennes første skritt. Høre språket utvikle seg og høre henne si: “mamma”.

Ansvaret vokser da nr 2 ankommer. Også en liten prinsesse. Nå er det 2 som krever min oppmerksomhet, 2 jenter med 2 forskjellige behov. Så var det å kunne fylle disse behovene, i tillegg til å ta vare på meg selv, sørge for nok søvn og ha noe å gi til mannen min. 

Jentene vokser og skal lære seg å omgås andre barn, hverandre, løse konflikter, høflighetsfraser. Sørge for at barna  holder seg friske, utvikler seg, og gjøre de trygge i sine omgivelser.

Så skal man lære barna sine ansvar. Montasje soldagen 1  

Ansvar dukker opp igjen og igjen, og jeg må virkelig si at det ikke alltid er så moro med ansvar. Det er noe man aldri blir kvitt egentlig. :)

Men alikevel, når jeg tenker tilbake…. ser jeg at jeg har blitt sterkere hver dag og har vokst med ansvaret.

Aå alt i alt er Ansvar et veldig fint ord som det er hvert og tenke igjennom.

Takk til mandagstema som brukte dette ordet denne uken og fikk meg til å tenke gjennom mitt ansvar i livet.

Påsketur 2009 002 

Kjære Gud, enkelte dager bekymrer jeg meg så mye. Jeg lurer på hvordan jeg skal klare å betale alle regninene og om jeg vil klare å forsørge barna mine økonomisk. Det er vanskelig å v’re den som har ansvaret. Jeg ber om at du vil gi meg fred og lære meg  å stole på deg – å huske at det er du som har ansvaret. –Amen-

13 kommentarer:

 1. Istemmer..det er litt av et ansvar det her med barn, familie, venner og jobb...få alt til å fungere, vise kjærlighet og omtanke..læringsprosesser, glede og sorg..og mitt oppi det hele..ansvar..som kan være så mangt..og som vi løser litt forskjellig..bra at vi er forskjellige også...vi er alle unike her i den lille verden...som vi må ta vare på etter beste evne.
  Ha en flott uke og 17 mai :)

  SvarSlett
 2. Med børn, er det både et stort ansvar, men at lære børnene ansvar er også noget af en opgave.
  Flot tolkning
  Mkh. Vibeke

  SvarSlett
 3. Nydelig tolkning av mandagstema. Man tar på seg et stort ansvar når man får barn, men du verden for en stor glede!

  Takk for besøket og oppmuntrende ord. Jeg har slitt i 2 år. Jobber i en IA-bedrift og for 3 uker var vi i møte hos NAV. Kanskje det snart begynner å skje noe???? Håper det!

  Ha en strålende uke!

  SvarSlett
 4. Vakker tolkning, som virkelig får tankene til å spinne. Jeg er også mamma til to, en prins og en prinsesse. Det er en ære å få være deres mor!

  SvarSlett
 5. Kjempe fin tolkning av oppgaven. Vi har ikke egne barn enda, så foreløbig er det bare alle "barna mine" på jobb jeg har ansvar for, men jeg håper jeg får noen som er helt mine en dag, selv om det er et stort ansvar.

  SvarSlett
 6. Du får skrevet veldig fint hvordan det er å være forelder. Livets største og beste oppgave. Fin uke!

  SvarSlett
 7. veldig fin tolkning du har! og så fin collage du har laget=)

  SvarSlett
 8. Er så enig, så enig. Flotte bilder!

  SvarSlett
 9. Først; takk for hyggelig kommentar i bloggen min.Et godt innlegg med mange kjente "bekymringer". Det er et ufattelig stor ansvar å få barn - et ansvar som av og til kjennes overveldende. Men heldigvis er det også slik at dette ansvaret kommer helt naturlig i samspill med situasjonen vi befinner oss i. Ha ei fin uke, trivelig å titte innom bloggen din.

  SvarSlett
 10. Flott tolkning om ansvar:-) og nydelige småfrøkner du har. Ja man *vokser* med ansvaret med barn...og de vil alltid være dine barn selv hvor voksne de blir.
  Takk for kommentar hos meg. Ha ei trivelig uke og en super 17 mai.

  Klem fra Vanja

  SvarSlett
 11. Lika filosoferinga di. Ansvar er noko stort som dei fleste veks med berre dei får lov.

  Britt

  SvarSlett
 12. Flott tolkning. Kjempefin rett og slett. Og fin bønn på slutten

  SvarSlett
 13. Så fint skrevet...
  Jeg tror, dine børn har en rigtig god og meget ansvarsfuld mor :-)

  SvarSlett

Setter stor pris på en liten kommentar fra deg :) Alle kommentarer blir belønnet med et besøk i din blogg.