lørdag 5. desember 2009

ABC Tema - K -

Mitt bidrag til ABC Tema denne uken blir om Forfatteren Karen Kingsbury.

K

Karen Kingsbury (født 17. juli, Fairfax, Virginia) er en bestselgende amerikansk forfatter.

Hun er gift med Donald og de har sammen 6 barn, hvor 3 er adoptert fra Haiti. Karen og hennes familie bor i Vancouver, Washington.

Karriere [rediger]

Hun har journalist-utdannelse i tillegg til hun er forfatter. Hun visste allerede som ung at hun ville bli forfatter. Hun begynte ikke å skrive fortellinger før i 1998, og etter å ha lest en bok av Francine Rivers, ville hun begynne å skrive bøker i den kristne sjangeren.

Hun har vært journalist i Los Angeles Times og Los Angeles Daily News. Hun har også skrevet for People Magazine. Etter en artikkel i People ble hun kontaktet av en agent som spurte henne om å skrive en bok. Dette var starten på forfatterskapet. Hun har skrevet over 30 bøker og hun er fortsatt produktiv. Bøkene hennes gis ut på det kristne forlaget Hermon.

Bursdag H.V , jul oh kjole 013

Sjekk også ut denne siden

Jeg har alltid likt å lese Romaner, og spesielt Kristne Romaner. Favorittene har vært Jeanette Oke, Francine Rivers og nå Karen Kingsbury. Det er utrolig hvor mye det gir meg. Det er lærerikt, morsomt, spennende og oppbyggende. Jeg sitter alltid igjen med en fornemmelse av at alt er mulig. Gi ikke opp troen, gi ikke opp håpet, alt er mulig så lenge man tror og gir det en sjanse.

Anbefaler på det sterkeste og lese en av bøkene hennes, har du først prøvd, klarer du ikke legge fra deg boken.

Holder for øyeblikket på med en bok kalt “Tilgivelse” Her er en liten smakeprøve:

 

EN DØDSULYKKE : Kristent barne- og ungdomsteater er knust av en tragedie som er større enn noen kunne ha forestilt seg. Nå må lederen for teatergruppen, Katy Hart, finne en måte å hjelpe barna og tenåringene gjennom sorgen, og gi dem en grunn til å tro igjen. Vil hat og hevn likevel få siste ord?

EN VERKENDE TOMHET: Dayne Matthews tilhører kremen av hollywoods skuespillere. Nå jobber han med det som tegner til å kunne bli hans beste film til nå. Likevel kjenner han seg tom og uten mål og mening.-han lengter etter virkelig kjærlighet og etter en familie han aldri vil få kjenne. Så forteller en venn ham om et studiesenter,og om hvordan han kan bli som Gud. Er dette det svaret Dayne har søkt etter?

EN SJOKKERENDE OPPDAGELSE: John Baxter tar opp kontakten med en gammel bekjent og betror henne en dypt begravet hemmelighet – en han og kona hadde holdt skjult gjennom hele sitt ekteskap. Nå – for å hedre konas minne – beslutter han å fortsette en helt spesiell leting. I prosessen begår han imidlertid en avgjøerende feil. Hva vil skje når en av hans døtre snubler over et brev det aldri var meningen hun skulle se? På dette tidspunktet i Baxter-familiens liv vil nåde og forsoning spille en større rolle enn noensinne.

En fortelling om Guds overnaturlige ledelse og en erkjennelse av at tilgivelse er en forutsetning for å oppleve fred.

Bursdag H.V , jul oh kjole 014

Oversettelser til norsk [rediger]

 • Skumring, 2009
 • Sommer, 2009
 • Soloppgang, 2009
 • Som flyvende løvetannfrø, 2009
 • Som din dag er, 2008
 • Gjennom alt, 2008
 • For alltid, 2008 (lydbok samme år)
 • Familie, 2008 (lydbok samme år)
 • Funnet, 2007 (lydbok 2008)
 • Tilgivelse, 2007
 • Berømmelse, 2007
 • Gjenforening, 2007
 • Glede, 2006
 • Hjemkomsten, 2006
 • Minner, 2006
 • Morgendagen venter, 2005
 • Forsoningen 2005, (lydbok 2006)

14 kommentarer:

 1. Jeg har aldri lest noe av Karen Kingsburg.
  Men, hold deg fast Vancouver har jeg vært i.
  Det hadde seg slik at min datter og jeg i 1995 besøkte min mors kusine (da var un 95 år) i Portland, Oregon.
  Den 4. juli, om kvelden, gikk vi på høyden over mektige Colombia River for å se "The Greatest Fireworks West of Mississippi". Det var et mektig skue.

  Den gang lærte jeg også forskjellen på Vancouver og Vancouver BC, som snart skal huse de olympiske vinterleker.

  SvarSlett
 2. Hej, och tack för din kommentar. Har inte läst något av Karen Kingsburg ännu fast jag tycker om att läsa. Annat jag gillar är släktforskning och så älskar jag Natures of Scandinavias produkter så det tar upp mycket av min tid.
  Ha en fortsatt trevlig helg.

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke læst noget af Karen Kingsbury, men jeg har været i Vancouver. Ikke Vancouver Washingtong, dog, men Vancouver BC. Min mand er født der.

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner ikke til henne og det er alltid kjekt å få tips om mye forfattere og bøker. Akkurat nå har jeg nattbordet fullt av lesestoff, men over julen er vi klar for noe nytt!!!

  SvarSlett
 5. Bøker er en berikelse. Men den litteraturen har jeg aldri vært borti.

  Ønsker deg en riktig god adventsuke.

  SvarSlett
 6. Høres ut til å være fine bøker. Etter jul har jeg tenkt å begynne å lese litt igjen, har blitt alt for lite av det i det siste. Så kanskje jeg skulle se etter disse.
  Takk for tips. Og den julekjolen på J-innlegget ditt var helt nydelig! Ha en fin adventsøndag!

  SvarSlett
 7. Så flott K og innlegg! Jeg har lest et par av bøkene hennes og de er veldig gode!:-)
  Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 8. Dette var en forfatter jeg ikke har hørt om. For øyeblikket leser jeg mest krigshistorie og lokalhistorie. Ha en trivelig uke med en god roman!

  SvarSlett
 9. har lest mye men ikke noe av henne. Alltid moro høre om nye forfattere .

  SvarSlett
 10. Jeg har lest nesten alle hennes bøker, og venter spent på neste bok :)

  SvarSlett
 11. Jeg har heller ikke hørt om denne damen, men jeg elsker å lese så jeg ser ikke bort fra at jeg en dag kommer borti henne ;)

  SvarSlett
 12. Hei og takk for kommentaren din! Temaet du har valgt kan jeg ingenting om. Selv leser jeg mest på ferie og må tilstå at jeg velger noe så enkelt som krim .... så også hvor koselig du har gjort det på trappa :o))

  SvarSlett
 13. Jeg leser også mye og spesielt skjønnlitteratur :)
  Har ikke lest noen av bøkene til denne forfatteren, men du har mye spennende om henne her!

  SvarSlett

Setter stor pris på en liten kommentar fra deg :) Alle kommentarer blir belønnet med et besøk i din blogg.