onsdag 30. desember 2009

ABC-Tema – O for OldemorRuter

Ny uke, nye muligheter, bokstaven O står for dør, og jeg har lyst å vise fram disse Oldemorsrutene som en dag skal bli et koselig teppe. Det er et sånn arbeid jeg tar innimellom det andre. Så det tar litt tid, men til syvende og sist blir det ferdig, og da blir det mitt FØRSTE Heklede teppe jeg har lagd. LItt stolt av det:o)

 

Montasje Oldemorteppe

Snart er vi i 2010. Syns tiden går altfor fort. Jeg vil takke for alle hyggelige kommentarer, og for alle som tar turen innom her. Det setter jeg stor pris på. Jeg har ikke fått vært innom så mange blogger de siste ukene pga kjolene jeg skulle ha ferdig til jul. Gleder meg nå til å stikke innom forskjellige blogger og bli inspirert., :)

Ønsker dere alle et Riktig Godt Nytt År.

torsdag 24. desember 2009

ABC i ord og bilder - N - Nå er kjolene endelig ferdig.

Nå er det jul. Nå har julefreden senket seg. Barna ser på Askepott på tv, og leker med barbiedukker på gulvet. Du verden, det vekker minner. Særlig Askepott. Juletreet ble pyntet av barna og onkel i går, og nå venter de spent på den store ettermiddagen.
Nå er kjolene endelig ferdig. Har sittet hver kveld til sent på natt. I går kveld la jeg siste hånden på verket og fikk pakke de inn, slik at du kunne åpne den siste pakken på kalenderen i dag. Nemlig kjolene de skal ha i kveld. Brodering er nok noe jeg ikke skal gjøre så mye av, for en krevende jobb, og jeg er nok ikke 100% fornøyd med det arbeidet, men alt i alt er jeg fornøyd. Syns sluttresultatet ble bra, særlig med hvitt til. Hva syns du??

Her kan du se flere N bidrag.fredag 18. desember 2009

ABC Tema – M for Maling

Ny uke, nye muligheter. Ukens bokstav er M, og jeg har valgt Maling. Montasje Maling vindu

Vindusmaling er moro. Har faktisk aldri prøvd det før, før i dag. Eldstejenta fikk et sett til bursdagen sin, og ville selvfølgelig utforske dette her. Jeg satte i gang og malte rett på mønsterarket, kunne ikke skjønne annet….;)

Montasje vundusmaling

Vel…etter litt skjønte tom jeg at dette var feil, og jeg måtte slå opp på nettet hvordan dette skulle gjøres. Når vi først var i gang på ordentlig var jo dette veeldig moro, ikke bare for de små, men også for meg.

  Montajse mer vindusmaling

Her kan du se flere M bidrag.

søndag 13. desember 2009

ABC Tema - L -

Uff... sen igjen. Syns det er artig å være med, men tida flyr og tiden med den, men uken er ikke omme enda, så her er et lite bidrag til bokstaven L.


Mitt valg i dag falt på "Let there be light". Tema for Årets julekonsert på Oslo Kristne Senter. Årets høydepunkt for store og små. Vi var på 1500 konserten i dag, og det var en herlig opplevelse. Barna på 2,5 og 4 satt stille i nesten 2 timer. Julestemning til det fulle. Nyskjerrig??? Ta en titt nedenunder..

HER kan du se fjorårets konsert

og Her kan du se flere L bidrag.

lørdag 5. desember 2009

ABC Tema - K -

Mitt bidrag til ABC Tema denne uken blir om Forfatteren Karen Kingsbury.

K

Karen Kingsbury (født 17. juli, Fairfax, Virginia) er en bestselgende amerikansk forfatter.

Hun er gift med Donald og de har sammen 6 barn, hvor 3 er adoptert fra Haiti. Karen og hennes familie bor i Vancouver, Washington.

Karriere [rediger]

Hun har journalist-utdannelse i tillegg til hun er forfatter. Hun visste allerede som ung at hun ville bli forfatter. Hun begynte ikke å skrive fortellinger før i 1998, og etter å ha lest en bok av Francine Rivers, ville hun begynne å skrive bøker i den kristne sjangeren.

Hun har vært journalist i Los Angeles Times og Los Angeles Daily News. Hun har også skrevet for People Magazine. Etter en artikkel i People ble hun kontaktet av en agent som spurte henne om å skrive en bok. Dette var starten på forfatterskapet. Hun har skrevet over 30 bøker og hun er fortsatt produktiv. Bøkene hennes gis ut på det kristne forlaget Hermon.

Bursdag H.V , jul oh kjole 013

Sjekk også ut denne siden

Jeg har alltid likt å lese Romaner, og spesielt Kristne Romaner. Favorittene har vært Jeanette Oke, Francine Rivers og nå Karen Kingsbury. Det er utrolig hvor mye det gir meg. Det er lærerikt, morsomt, spennende og oppbyggende. Jeg sitter alltid igjen med en fornemmelse av at alt er mulig. Gi ikke opp troen, gi ikke opp håpet, alt er mulig så lenge man tror og gir det en sjanse.

Anbefaler på det sterkeste og lese en av bøkene hennes, har du først prøvd, klarer du ikke legge fra deg boken.

Holder for øyeblikket på med en bok kalt “Tilgivelse” Her er en liten smakeprøve:

 

EN DØDSULYKKE : Kristent barne- og ungdomsteater er knust av en tragedie som er større enn noen kunne ha forestilt seg. Nå må lederen for teatergruppen, Katy Hart, finne en måte å hjelpe barna og tenåringene gjennom sorgen, og gi dem en grunn til å tro igjen. Vil hat og hevn likevel få siste ord?

EN VERKENDE TOMHET: Dayne Matthews tilhører kremen av hollywoods skuespillere. Nå jobber han med det som tegner til å kunne bli hans beste film til nå. Likevel kjenner han seg tom og uten mål og mening.-han lengter etter virkelig kjærlighet og etter en familie han aldri vil få kjenne. Så forteller en venn ham om et studiesenter,og om hvordan han kan bli som Gud. Er dette det svaret Dayne har søkt etter?

EN SJOKKERENDE OPPDAGELSE: John Baxter tar opp kontakten med en gammel bekjent og betror henne en dypt begravet hemmelighet – en han og kona hadde holdt skjult gjennom hele sitt ekteskap. Nå – for å hedre konas minne – beslutter han å fortsette en helt spesiell leting. I prosessen begår han imidlertid en avgjøerende feil. Hva vil skje når en av hans døtre snubler over et brev det aldri var meningen hun skulle se? På dette tidspunktet i Baxter-familiens liv vil nåde og forsoning spille en større rolle enn noensinne.

En fortelling om Guds overnaturlige ledelse og en erkjennelse av at tilgivelse er en forutsetning for å oppleve fred.

Bursdag H.V , jul oh kjole 014

Oversettelser til norsk [rediger]

 • Skumring, 2009
 • Sommer, 2009
 • Soloppgang, 2009
 • Som flyvende løvetannfrø, 2009
 • Som din dag er, 2008
 • Gjennom alt, 2008
 • For alltid, 2008 (lydbok samme år)
 • Familie, 2008 (lydbok samme år)
 • Funnet, 2007 (lydbok 2008)
 • Tilgivelse, 2007
 • Berømmelse, 2007
 • Gjenforening, 2007
 • Glede, 2006
 • Hjemkomsten, 2006
 • Minner, 2006
 • Morgendagen venter, 2005
 • Forsoningen 2005, (lydbok 2006)

torsdag 3. desember 2009

ABC Tema – J – I seneste laget..;o) Men bedre sent enn aldri!

Leenge siden sist blogging nå. Har rett og slett ikke hatt tid. Det er så mye som skal gjøres i stand, og oppå det hele har jeg planer om nye kjoler til jentene til Jul. Så dette J bidraget er altså J for JULEKJOLE .på ABC Tema Det skal være hemmelig, så det blir mye strikking om kveldene.

 

Bursdag H.V , jul oh kjole 002

Ikke bare er det kjoler, men på denne første kjolen som er ferdig er det 346 m rundt, som er strikket i 46 cm, før jeg startet på bærestykket. Jeg tenkte at det er lurt å strikke en STOOR str, så hun kan ha den en stund, iom at det er litt jobb. Joda….jeg strikket str 6 år i god tro på at dette blir bra. Lørdagen var jeg ferdig, da fant jeg ut at DET bærestykket var ALTFOR stort. Så jeg rekket opp igjen helt ned til skjørtet. Strikket på ny og denne gang str 3år. Det ble jeg fornøyd med. Med heklede kanter rundt armhull og halsen ble jeg riktig så fornøyd. Så var det tid for  brodering.blomst

OIDA.. hvor ofte har jeg brodert på strikkede plagg…#aldri# Altså da mener jeg mileur sting, og stilkesting. Jeg tror jeg satt i 2 timer på startet og broderte og tok opp igjen. Da jeg til slutt fant noe jeg syns gikk an, og var ferdig, fant jeg ut at kunne jo sjekke på nettet om det var noen tips til dette. Og det var der HER. Disse blomstene var jo virkelig lekre. Så ser jeg på mine og tenker… Ja ja..det får bli på neste kjole. For denne gangen har jeg virkelig ikke tid til å ta opp igjen. Har en kjole til å strikke + 2 jakker til.

Bursdag H.V , jul oh kjole 163

Her er kjolen… Kanskje blir det forandringer på den om jeg får tid, legger den da ut på nytt..Bursdag H.V , jul oh kjole 162

  Strikket ferdig på 2 uker (bra til å være meg altså), men jeg har en kjole til så jeg får stå på.)

Tar gladelig imot tips til slike sting som skal sys på. ;o)

Her kan du se flere J bidrag.